На 24 февруари се навършиха 2 години от и няма изгледи

...
На 24 февруари се навършиха 2 години от и няма изгледи
Коментари Харесай

Най-важното от света през изминалата седмица: 2 години от войната в Украйна и ултиматуми към майката на Навални

На 24 февруари се навършиха  2 години от и няма изгледи войната да завърши скоро . Дългата 1000 километра фронтова линия не се е променяла доста от месеци . Досега Русия е окупирала 18% от украинската територия и е оповестила 4 области за свои . През миналия понеделник стана ясно, че съветските бойци имат цялостен надзор над коксовия цех край Авдеевка , който съставлява огромен промишлен комплекс, северозападно от града. Превземането му реалокира фронта с към 9 км . Това е най-значителната смяна , откогато Русия завладя Бахмут напролет на 2023 година, като и двете обитаеми места бяха изцяло разрушени.

Продължава и ежедневният съветски обстрел на градовете и инфраструктурата на страната. Повече от 500 000 души са убитите и ранените от двете страни . Невъзможно е да се направи действителна оценка за броя на съветската инвазия в Украйна . Над 6 млн. украинци са избягали за граница, а възможното възобновяване на страната към днешна дата се пресмята на 486 милиарда $ . Войната докара на инфлация и стопански проблеми в Европа. След 30 години на демилитаризация експанзията в Русия стана причина европейските страни да обсъдят огромно превъоръжаване.

Поражения в Украйна. Снимка:

В последния работен ден стана ясно, че Съединени американски щати , Европейският съюз /ЕС/ и Англия ще наложат нови наказания против Русия.

„ Днес разгласявам над 500 нови наказания против Русия поради продължаващата война за завземане на Украйна и поради гибелта на Алексей Навални, самоуверен деятел за битка с корупцията и най-яростния опозиционен водач на Путин “ , се споделя в прессъобщение на американския президент Джо Байдън .

„ Нашият интернационален стопански напън значи, че Русия не може да си разреши тази незаконна инвазия. Нашите наказания лишават /руския президент Владимир/ Путин от ресурсите, които са му по този начин нужни “, се споделя в изказване на английския външен министър Дейвид Камерън .

Същевременно водещата вест през миналата седмица беше желанието на околните на съветския опозиционер Алексей Навални да видят тялото му и да провеждат почтено заравяне . В понеделник брачната половинка му Юлия разгласява тяхна обща фотография в Instagram, под която написа „ Обичам те “ . На фрагментите се вижда по какъв начин те са допрели глави и гледат зрелище . В прочувствено послание към руснаците вдовицата даде обещание да продължи делото му и прикани сънародниците си да се борят с режима на Владимир Путин в името на свободата.

Публикация, споделена от Юлия Навальная (@yulia_navalnaya)

В началото на седмицата фамилията на рецензия стартира да търси тялото му . Майка му Людмила Навалная разгласява видеообръщение към Владимир Путин , оповестено YouTube канала на Алексей Навални, в което споделя:

„ Зад гърба ми се намира изправителна колония номер 3 „ Полярен вълк “, където на 16 февруари умря моят наследник Алексей Навални. 5 ден не мога да го видя, не ми дават тялото му и дори не ми споделят къде се намира. Обръщам се към вас, Владимир Путин. Решението на този въпрос зависи единствено от вас – дано да видя сина си най-сетне. Настоявам тялото на Алексей да ми бъде предадено неотложно, с цел да мога да го погреба почтено! “

В четвъртък стана ясно, че Людмила Навалная е видяла натрупа на сина си . Тя още веднъж разгласява видео, в което споделя, че са й дали ултиматум погребението да бъде „ скрито “ . И прибавя:

„ По закон те са длъжни да ми дадат тялото на Алексей, само че до този миг не са го създали. Вместо това те ме изнудват и ми споделят по кое време и по какъв начин би трябвало да бъде заровен Алексей. Това е нелегално. Те получават нареждания или от Кремъл или от централния проверяващ комитет, при който се намирам сега. “

Европейска комисия. Снимка: Pixabay

През миналата седмица от Европейската комисия /ЕК/ показаха по този начин наречената „ Бяла книга “ , която е отдадена на преодоляването потребностите на Европа от цифрова инфраструктура . Според последните данни сега в Европейски Съюз действат над 60 огромни и междинни телеком оператори, до момента в който в Съединени американски щати и Китай по-големите играчи са единствено трима. Страната ни е измежду образците за мощно фрагментиран пазар . Така европейският бранш се намира в неподходяща позиция преди фундаменталната смяна на пазара. Тя е подхранена от софтуерното развиване на мрежите заради невъзможността на десетките дребни играчи да финансират смяната. Европейска комисия призна обстоятелството и показа новата си политика .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР